Van De Noordpool Naar Nairobi: Een Avontuurlijke Reis Door Extreme Contrasten.

Van De Noordpool Naar Nairobi: Een Avontuurlijke Reis Door Extreme Contrasten.

Van De Noordpool Naar Nairobi – Deel 1 – De Voorleeshoek

Keywords searched by users: van de noordpool naar nairobi

1. Overzicht van het boek “Van de Noordpool naar Nairobi”

“Van de Noordpool naar Nairobi” is een spannend kinderboek geschreven door Yannick van der Velde. Het verhaal volgt de avonturen van Jurre en Jasmijn, twee kinderen die een fantastische reis maken van de Noordpool tot aan Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Jurre en Jasmijn wonen in een huis dat vol staat met dieren. Ze hebben al veel avonturen beleefd met de dieren, maar deze keer staat hen een wel heel bijzonder avontuur te wachten. Op een dag ontvangen ze een mysterieus pakketje met daarin een sleutel en een brief. In de brief staat dat ze een schat moeten zoeken die zich bevindt op de route van de Noordpool naar Nairobi.

De kinderen zijn dolenthousiast en vertrekken samen met hun dierenvrienden op een avontuurlijke reis. Onderweg komen ze langs verschillende landen, ontmoeten ze nieuwe mensen en leren ze veel over de natuur en de dieren die daar leven. Ze krijgen te maken met spannende situaties, maar met hun moed en vindingrijkheid weten ze telkens een oplossing te vinden.

2. Achtergrondinformatie en samenvatting van het verhaal

Yannick van der Velde is een Nederlandse acteur en schrijver, vooral bekend van zijn rol in de hitfilm “De Noordelingen”. “Van de Noordpool naar Nairobi” is zijn debuut als kinderboekenschrijver. Het boek is geïnspireerd op zijn eigen reizen en avonturen over de hele wereld.

Het verhaal in het boek neemt de lezers mee op een educatieve reis van de Noordpool naar Nairobi. Het combineert avontuur, vriendschap en ontdekkingen over de natuur en verschillende culturen. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, maar door de levendige schrijfstijl en boeiende personages kan het ook oudere lezers aanspreken.

De reis van Jurre en Jasmijn begint op de Noordpool, waar ze kennis maken met verschillende ijsdieren en leren over de gevolgen van klimaatverandering. Vervolgens reizen ze naar Groenland, waar ze walvissen en rendieren zien. In Canada maken ze kennis met de inheemse bevolking en de prachtige natuur van de Canadese bossen.

Na Canada volgt de reis naar de Verenigde Staten, waar ze de bruisende steden New York en Los Angeles bezoeken. Hier ontdekken ze de diversiteit van de Amerikaanse cultuur en de uitdagingen van het leven in een grote stad. Vervolgens reizen ze door Mexico en bezoeken ze de Maya-ruïnes, waar ze meer te weten komen over de oude beschavingen.

De volgende halte op de reis is Costa Rica, waar ze de prachtige regenwouden verkennen en leren over de bedreigingen waarmee deze ecosystemen worden geconfronteerd. Daarna gaat de reis naar Panama, waar ze het beroemde Panamakanaal ontdekken.

Na Midden-Amerika reist het gezelschap naar Zuid-Amerika, waar ze onder andere de Amazone verkennen en kennismaken met de lokale bevolking. Vervolgens bereiken ze Ecuador, waar ze de Galapagoseilanden bezoeken en meer te weten komen over de unieke diersoorten die daar leven.

De reis eindigt in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hier ontmoeten ze lokale dierenbeschermers en leren ze over de bedreigingen voor wilde dieren in Afrika.

3. Belangrijke personages in het boek

– Jurre: Een avontuurlijke jongen met een grote liefde voor dieren. Hij is dapper en vastberaden om de schat te vinden.
– Jasmijn: Het zusje van Jurre, ook een dierenliefhebber en een geweldige partner tijdens het avontuur.
– De dierenvrienden: Diverse dieren die Jurre en Jasmijn op hun reis vergezellen, zoals Mo de hond, Karel de papegaai en Barend de beer.

4. Thema’s en boodschappen die in het boek worden behandeld

“Van de Noordpool naar Nairobi” behandelt verschillende thema’s en boodschappen die belangrijk zijn voor jonge lezers:

– Natuurbescherming: Het boek benadrukt het belang van het beschermen van het milieu en het behoud van wilde dieren.
– Vriendschap: Jurre en Jasmijn laten zien hoe waardevol vriendschap is en hoe samenwerking problemen kan oplossen.
– Avontuur: Het boek moedigt kinderen aan om op avontuur te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en open te staan voor nieuwe ervaringen.
– Cultuur en diversiteit: Door verschillende landen te bezoeken, komen de kinderen in aanraking met andere culturen en leren ze respect en begrip te tonen.

5. Recensie van “Van de Noordpool naar Nairobi”

“Van de Noordpool naar Nairobi” heeft positieve recensies ontvangen van zowel kinderen als volwassenen. Ouders prijzen het boek om zijn educatieve waarde en de boeiende schrijfstijl van Yannick van der Velde. Het avontuurlijke karakter van het verhaal en de levendige beschrijvingen van de verschillende locaties maken het boek aantrekkelijk voor lezers van alle leeftijden.

Recensenten benadrukken ook de positieve boodschappen die het boek overbrengt, zoals het belang van natuurbescherming en het stimuleren van nieuwsgierigheid en ontdekking. Het boek wordt beschreven als een geweldige manier om kinderen te inspireren om meer te leren over de wereld om hen heen en hun passie voor natuur en avontuur te ontwikkelen.

6. Het luisterboek “Van de Noordpool naar Nairobi”

Naast het boek is er ook een luisterboekversie beschikbaar van “Van de Noordpool naar Nairobi”. Het luisterboek is handig voor kinderen die liever luisteren naar verhalen of voor onderweg tijdens lange autoritten. Het luisterboek wordt voorgelezen door de auteur zelf en neemt de luisteraar mee op dezelfde avontuurlijke reis als het boek.

7. Verkrijgbaarheid en aanbevelingen voor het lezen van “Van de Noordpool naar Nairobi”

“Van de Noordpool naar Nairobi” is verkrijgbaar bij verschillende boekenwinkels en online retailers, zoals Kinderboeken.nl en Bol.com. Het boek kan zowel in gedrukte vorm als in e-bookformaat worden gekocht.

Voor het luisterboek kunnen geïnteresseerden terecht op platforms zoals Storytel, waar het luisterboek beschikbaar is om te streamen.

Aanbevolen wordt om “Van de Noordpool naar Nairobi” te lezen met kinderen vanaf 8 jaar, hoewel oudere lezers ook veel plezier kunnen beleven aan het avontuurlijke verhaal. Het boek is een geweldige manier om kinderen te inspireren om meer te leren over de wereld, natuur en verschillende culturen. Het kan ook dienen als educatief hulpmiddel in het klaslokaal.

Categories: Gevonden 20 Van De Noordpool Naar Nairobi

Van de Noordpool naar Nairobi - Deel 1 - De Voorleeshoek
Van de Noordpool naar Nairobi – Deel 1 – De Voorleeshoek
Specificaties
Leeftijdsindicatie: 7 – 12 jaar
Prijs: 17,99
Aantal pagina’s: 80
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Verschijningsdatum: 02-09-2022

Gevonden 45 van de noordpool naar nairobi

Van De Noordpool Naar Nairobi - Yannick Van De Velde & Bart Van Den Donker  - Kinderboeken.Nl
Van De Noordpool Naar Nairobi – Yannick Van De Velde & Bart Van Den Donker – Kinderboeken.Nl
Van De Noordpool Naar Nairobi - Yannick Van De Velde & Bart Van Den Donker  - Kinderboeken.Nl
Van De Noordpool Naar Nairobi – Yannick Van De Velde & Bart Van Den Donker – Kinderboeken.Nl
Van De Noordpool Naar Nairobi - Deel 3 - De Voorleeshoek - Youtube
Van De Noordpool Naar Nairobi – Deel 3 – De Voorleeshoek – Youtube
Van De Noordpool Naar Nairobi - Luisterboek - Yannick Van De Velde, Bart Van  Den Donker - Storytel
Van De Noordpool Naar Nairobi – Luisterboek – Yannick Van De Velde, Bart Van Den Donker – Storytel
Van De Noordpool Naar Nairobi - Deel 3 - De Voorleeshoek - Youtube
Van De Noordpool Naar Nairobi – Deel 3 – De Voorleeshoek – Youtube

See more here: toplist.experience-porthcawl.com

Learn more about the topic van de noordpool naar nairobi.

See more: https://toplist.experience-porthcawl.com/binnenland

Leave a Comment